· groszek konserwowy 1 puszka
· kukurydza w puszce 1 puszka
· pieczarki marynowane 200 g
· papryka marynowana 200 g
· szynka z kurczaka 200 g
· żelatyna 5 łyżek
· sól
· czarny pieprz mielony
· rosół warzywny 1 L
· kukurydza w puszce 1 puszka
· pieczarki marynowane 200 g
· papryka marynowana 200 g
· szynka z kurczaka 200 g
· żelatyna 5 łyżek
· sól
· czarny pieprz mielony
· rosół warzywny 1 L
Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby
napęczniała.
Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem.
W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt
różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić
do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i
zalać żelatyną i ponownie do lodówki.
Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Galaretka na zdjęciu umieszczone jest na folii aluminiowej gdyż była przeznaczona w transport i troszkę musiałam ją zabezpieczyć, zdjęcie wykonane w ostatniej chwili...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz