poniedziałek, 17 sierpnia 2015
Zupa ziemniaczana 1
· wywar mięsny 1,5 L
· ziemniaki 5-6 szt
· czosnek 5-6 ząbków
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· keczup 2-3 łyżki
· natka pietruszki
· sól
· czarny pieprz mielony
· imbir mielony
· gałka muszkatołowa mielona
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki (jak zapałki), zalać wywarem, ugotować. Czosnek obrać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z zupą oraz keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Przepis bierze udział w akcji :
http://mopswkuchni.net/2015/07/28/warzywa-psiankowate-2015-zaproszenie/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam kartoflankę :)
OdpowiedzUsuń