Makaron świderki – 400g
Papryka czerwona – 2 szt
Cebula – 4 szt
Skrawki wędlin – 50 dag
Oliwa
Koncentrat pomidorowy- 1 łyżka
Bulion – ½ szkl
Sól
Pieprz
Maggi
Papryka słodka
Zioła prowansalskie
Czosnek
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić,
przelać wodą, odsączyć.
Paprykę i cebulę oczyścić, obrać, opłukać, pokroić , poddusić na oliwie,
doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, dodać pokrojone skrawki wędlin,
podsmażyć chwile i dodać koncentrat wymieszany w pół szklance bulionu, i
poddusić razem, wsypać makaron i wymieszać razem, przez chwile dusić razem,
doprawić do smaku np. maggi i wyłączyć gaz, Danie pozostawić pod przykryciem na
10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz