piątek, 14 sierpnia 2015
Zupa ziemniaczana po Karpacku
· wywar warzywny 1,5 L
· ziemniaki 5 szt
· por 30 dag
· tłuszcz
· parówki cienkie 4 szt
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· mąka pszenna 1-2 lyżki
· sól
· pieprz biały
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pory oczyścić, dokładnie umyć drobno pokrajać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki, połączyć z ziemniakami, porami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Przepis bierze udział w akcji:
http://mopswkuchni.net/2015/07/28/warzywa-psiankowate-2015-zaproszenie/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz