Translate

sobota, 8 sierpnia 2015

Zupa ziemniaczana "Zingara 2"



· wywar warzywny 1,5 L
· ziemniaki 4-5 szt
· cebula 1 szt
· papryka czerwona 1-2 szt
· ogórki konserwowe 2 szt
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· musztarda 1 łyżka
· keczup 3 łyżki
· natka pietruszki
· sól
· czarny pieprz mielony
· papryka mielona
· przyprawa do zup

 Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebule i paprykę oczyścić i opłukać, pokrajać w kostkę razem z ogórkiem, podsmażyć, dodać mąkę, chwilę poddusić, połączyć z ziemniakami, chwilę pogotować, wymieszać z musztardą, keczupem i posiekaną natką, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz