Translate

poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Zupa z fasolki szparagowej po gospodarsku



· wywar warzywny 1,5 L
· fasolka szparagowa 40 dag
· ziemniaki 5-6 szt
· koncentrat pomidorowy 2 lyzki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· mąka pszenna 1-2 łyżka
· natka pietruszki
· sól
· czarny pieprz mielony
· przyprawa do zup

 Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać fasolkę, ugotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Przepis bierze udział w akcji : http://mopswkuchni.net/2015/07/28/warzywa-psiankowate-2015-zaproszenie/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz