Translate

niedziela, 2 sierpnia 2015

Kapuśniak po Wrocławsku


· wywar warzywny 1,5 L
· kapusta biała 50 dag
· cytryna 2 szt
· migdały 5 dag
· parówki cienkie 4 szt
· cebula 2 szt
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki

· sól
· pieprz
· cukier

 Kapustę oczyścić opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usuwając pestki. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cytrynami, sparzonymi i obranymi ze skórek migdałami, parówkami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz