· wywar warzywny 1,5 L
· kapusta biała 50 dag
· cytryna 2 szt
· migdały 5 dag
· parówki cienkie 4 szt
· cebula 2 szt
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· sól
· pieprz
· cukier
· kapusta biała 50 dag
· cytryna 2 szt
· migdały 5 dag
· parówki cienkie 4 szt
· cebula 2 szt
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· sól
· pieprz
· cukier
Kapustę oczyścić opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube
nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki,
pokrajać w półplasterki, usuwając pestki. Parówki obrać z osłonek,
pokrajać w plasterki. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć,
dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cytrynami, sparzonymi i
obranymi ze skórek migdałami, parówkami, chwilę pogotować, doprawić do
smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz