wtorek, 25 sierpnia 2015
Zupa ziemniaczana delikatna
· wywar warzywny 1,5 L
· ziemniaki 4,-5 szt
· ogórki konserwowe 2 szt
· tłuszcz
· mąka pszenna 1,- łyżki
· fasolka konserwowa 3-4 łyżki
· rodzynki 1 lyżka
· koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
· groszek konserwowy 2 łyżki
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórek pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z ziemniakami, fasolką, ogórkiem, opłukanymi rodzynkami, koncentratem i groszkiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz