niedziela, 16 sierpnia 2015
Kapuśniak Alfreda
· wywar mięsny 1,5 Litra
· kapusta biała 50 dag
· cebulki szalotki 10 szt
· pieczarki 10 dag
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· sól
· pieprz
· curry
· płatki migdałowe
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, usmażyć. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cebula i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Posypać migdałami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny ten kapuśniak :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do przejrzenia pozostałych moich wpisów ZUPY- ja lubie zupy z kapusty więc sporo ich tam sie znajdzie ;-)
Usuń