· wywar mięsny 1,5 L
· brukselka 50 dag
· papryka 1 strąk
· tłuszcz
· kiełbasa 20 dag
· fasola konserwowa 4 łyżki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· mąka pszenna 1-2 lyżki
· musztarda 1 lyżka
· sól
· czarny pieprz mielony
· cukier
· majeranek
· czosnek
· przyprawa do zup i potraw w płynie
· sok z cytryny
· brukselka 50 dag
· papryka 1 strąk
· tłuszcz
· kiełbasa 20 dag
· fasola konserwowa 4 łyżki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· mąka pszenna 1-2 lyżki
· musztarda 1 lyżka
· sól
· czarny pieprz mielony
· cukier
· majeranek
· czosnek
· przyprawa do zup i potraw w płynie
· sok z cytryny
Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz