Makaron razowy – 400 g
Papryka czerwona – 2 szt
Cebula – 3 szt
Brokuł
Wędlina – 30 dag
Ser żółty tarty
Oliwa – 2-3 łyżki
Sól
Pieprz
Papryka
Keczup - 2 łyżki
Keczup - 2 łyżki
Zioła prowansalskie
Makaron ugotować według
przepisu na opakowaniu, odsączyć.
Cebulę obrać, posiekać ,
wrzucić na rozgrzaną oliwę, paprykę oczyścić, opłukać, powycinać foremkami,
wrzucić do cebuli, z wędliny też powycinać foremkami i dołożyć do papryki i
razem dusić.
Brokuł oczyścić i ugotować,
odsączyć.
Na patelni doprawić do smaku
solą, pieprzem, papryką i ziołami, dodać keczup i makaron, wymieszać delikatnie,
chwilę poddusić, dołożyć brokuły.
Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie"
Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik pokarmowy.
Produkty zbożowe są podstawą piramidy zdrowego żywienia i powinny stanowić główne źródło energii w naszej diecie. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych. Produkty z mąk z całego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz