Translate

poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Makaron pokerzysty




Makaron razowy – 400 g
Papryka czerwona – 2 szt
Cebula – 3 szt
Brokuł
Wędlina – 30 dag
Ser żółty tarty
Oliwa – 2-3 łyżki
Sól
Pieprz
Papryka
Keczup - 2 łyżki
Zioła prowansalskie



Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć.
Cebulę obrać, posiekać , wrzucić na rozgrzaną oliwę, paprykę oczyścić, opłukać, powycinać foremkami, wrzucić do cebuli, z wędliny też powycinać foremkami i dołożyć do papryki i razem dusić.
Brokuł oczyścić i ugotować, odsączyć.
Na patelni doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką  i ziołami, dodać keczup i  makaron, wymieszać delikatnie, chwilę poddusić, dołożyć brokuły.
Rozłożyć na talerze i posypać tartym żółtym serem.

Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie"


Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik pokarmowy.
Produkty zbożowe są podstawą piramidy zdrowego żywienia i powinny stanowić główne źródło energii w naszej diecie. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych. Produkty z mąk z całego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz