· serek homogenizowany 500 g
· galaretka truskawkowa 1 szt
· galaretka cytrynowa 1 szt
· galaretka niebieska 1 szt
· śmietana kremówka 330 ml
· żelatyna fix deserowa 2 szt
· cukier waniliowy
· biszkopty okrągłe
galaretkę niebieską i żółtą każdą osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zostawić do stężenia. Galaretki pokroić w kostkę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml wrzątku, zostawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, cały czas miksując dodać porcjami twaróg i żelatynę przygotowaną wg opisu na opakowaniu. Dno wyłożyć biszkoptami, masę delikatnie wymieszać z pociętymi galaretkami i wyłożyć na biszkopty, wyrównać. Wylać zimna galaretkę na wierzch, wstawić do lodówki na parę godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz