Translate

poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Zupa z brukselki z makaronem


· wywar warzywny 1,5 L
· brukselka 50 dag
· ziemniaki 4 szt
· makaron gruby 5 lyżek
· papryka konserwowa 1-2 strąki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· natka pietruszki
· sól
· czarny pieprz mielony
· papryka słodka mielona
· czosnek
· przyprawa do zup i potraw w płynie

 Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z papryką zmieloną i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz