wtorek, 11 sierpnia 2015
Zupa ziemniaczana "Zingara 1"
· wywar mięsny 1,5 L
· ziemniaki 5-6 sz
· ryż 4 łyżki
· ogórek konserwowy 2-3 szt
· keczup 2-3 łyżki
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· wino białe wytrawne 4 łyżki
· natka pietruszki
· sól
· gałka muszkatołowa mielona
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. W połowie gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości. Ogórki pokrajać w półplasterki i połączyć z zupą, keczupem, śmietaną i winem, zagotować, doprawić do smaku, posypać posiekaną natka pietruszki.
Przepis bierze udział w akcji:
http://mopswkuchni.net/2015/07/28/warzywa-psiankowate-2015-zaproszenie/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ta też ciekawa. Białe wino to musi być świetny dodatek.
OdpowiedzUsuń;-)
Usuń