· wywar warzywny 1,5 L
-ziemniaki 5 szt
· pomidory 70 dag
· parówki cienkie 4 szt
· cebula
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· sól
· czarny pieprz mielony
· majeranek
· przyprawa do zup i potraw w płynie
-ziemniaki 5 szt
· pomidory 70 dag
· parówki cienkie 4 szt
· cebula
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· sól
· czarny pieprz mielony
· majeranek
· przyprawa do zup i potraw w płynie
Pomidory umyć, rozdrobnić, udusić na małym ogniu, często mieszając,
przetrzeć, ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać
wrzącym wywarem, ugotować. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko
zrumienić, połączyć z ziemniakami, przecierem pomidorowym, parówkami i
śmietaną, oraz przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń