· wywar warzywny 1,5 L
· kapusta biała 50 dag
· ryż 4 łyżki
· pomidory 3 szt
· sok z cytryny 3 łyżki
· keczup 1/4 szkl
· śmietana 18% 1/4 szkl
· ser żółty 5 dag
· sól
· pieprz
· tymianek
· przyprawa do zup
· kapusta biała 50 dag
· ryż 4 łyżki
· pomidory 3 szt
· sok z cytryny 3 łyżki
· keczup 1/4 szkl
· śmietana 18% 1/4 szkl
· ser żółty 5 dag
· sól
· pieprz
· tymianek
· przyprawa do zup
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube
nerwy, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać opłukany ryż i
ugotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać
w cząstki, połączyć z kapustą, sokiem z cytryny, keczupem, śmietaną i
startym serem, chwilę pogotować, doprawić do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz