Translate

czwartek, 30 lipca 2015

Zupa ziemniaczana z ogórkiem konserwowym


 · wywar warzywny 1,5 L
· ziemniaki 5-6 szt
· cebula
· tłuszcz
· ogórek konserwowy 2 szt
· keczup 2 łyżki
· mąka pszenna 2 łyżki
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· cukier 

 Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać pokrojone w półplasterki ogórki i keczup, dusić kilka minut. Następnie połączyć z ziemniakami i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz