125 g  kostki margaryny
3-4 jajka
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
szklanka mocnej kawy
szczypta gałki muszkatołowej
tłuszcz i bułka tarta do formy
polewa czekoladowa
3-4 jajka
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
szklanka mocnej kawy
szczypta gałki muszkatołowej
tłuszcz i bułka tarta do formy
polewa czekoladowa
 Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę 
przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie 
wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto 
powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. 
Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować 
według przepisu na opakowaniu, polać babkę


 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz