· wywar warzywny 1,5 L
· kapusta włoska 50 dag
· kura bez kości 20 dag
· tłuszcz
· jajka 2 szt
· mąka pszenna 2-3 łyżki
· koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup
· kapusta włoska 50 dag
· kura bez kości 20 dag
· tłuszcz
· jajka 2 szt
· mąka pszenna 2-3 łyżki
· koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube
nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w paseczki,
podsmażyć, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Mąkę przesiać, wsypać do
naczynia, dobrze roztrzepać trzepaczką z jajkami i koncentratem
pomidorowym. Ciasto wlewać cienkim strumieniem do mięsa pod koniec
gotowania. Połączyć z kapustą i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do
smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz