Translate

wtorek, 28 lipca 2015

Kapuśniak Carlo

  
· wywar warzywny 1,5 L
· kapusta włoska 50 dag
· kura bez kości 20 dag
· tłuszcz
· jajka 2 szt
· mąka pszenna 2-3 łyżki
· koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup

 Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Mąkę przesiać, wsypać do naczynia, dobrze roztrzepać trzepaczką z jajkami i koncentratem pomidorowym. Ciasto wlewać cienkim strumieniem do mięsa pod koniec gotowania. Połączyć z kapustą i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz