Jest to wersja dla dorosłych, ale dla dzieci można zrobić tak samo tylko bez dodania alkoholu...
· winogrona 80 dag
· serek homogenizowany waniliowy 50 dag
· jogurt naturalny 400 ml
· cukier puder 2-3 łyżki
· cukier waniliowy 1 łyżka
· alkohol 1 kieliszek
· serek homogenizowany waniliowy 50 dag
· jogurt naturalny 400 ml
· cukier puder 2-3 łyżki
· cukier waniliowy 1 łyżka
· alkohol 1 kieliszek
winogrona dokładnie myjemy, następnie wybieram kilka sztuk do dekoracji,
zaś pozostałe przekroimy na pół i wybieramy z nich pestki. Tak
pokrojone winogrona układamy na dnie pucharków. Owoce wstawiamy do
lodówki w celu schłodzenia, ale wcześniej polewamy łyżeczką alkoholu.
Ubijamy następnie serek homogenizowany wraz z jogurtem, cukrami:
waniliowym i pudrem. Sosem polewamy winogrona, zaś na wierzchu
przybieramy owocami odłożonymi wcześniej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz