· wywar warzywny 1,5 L
· fasola perłowa 2/3 szkl
· cebula
· papryka 2-3 strąki
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· rodzynki 2 łyżki
· sól
· pieprz
· kminek
· papryka słodka mielona
· przyprawa do zup
· fasola perłowa 2/3 szkl
· cebula
· papryka 2-3 strąki
· tłuszcz
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· rodzynki 2 łyżki
· sól
· pieprz
· kminek
· papryka słodka mielona
· przyprawa do zup
Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, ugotować, pozostawić na 2
godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w
kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, wymieszać z fasolą,
opłukanymi rodzynkami i przyprawami, chwile pogotować, doprawić do
smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz