poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem


· wywar z kurczaka 1,5 L
· fasolka szparagowa 45 dag
· kalafior 20 dag
· makaron rurki 20 dag
· szynka wieprzowa 10 dag
· śmietana 18 proc 2/3 szkl
· żółtka 2 szt
· sól
· czarny pieprz mielony
· natka pietruszki
· przyprawa do zup i potraw w płynie

 Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior oraz makaron, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w paseczki wędlinę i śmietanę. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz