Translate

środa, 19 sierpnia 2015

Torcik Śmietankowy


· gotowy spód tortowy 1 krążek
· galaretka pomarańczowa 1 op
· woda 400 ml
Krem:
· śmietana 30 % 400 g
· cukier puder 1 szkl
· cukier waniliowy 1 łyżka
· serek mascarpone 250 g

 spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz