Translate

poniedziałek, 14 września 2015

Słodko kwaśna galaretka


Galaretka truskawkowa – 1 op
Galaretka cytrynowa – 1 op
Truskawki
Sok z cytryny – 4 łyżki
Skórka otarta z cytryny – 1 łyżka
Bita śmietana
Mięta

 Galaretkę truskawkową rozpuścić w 450 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Galaretkę cytrynowa rozpuść w 400 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać , pozostawić do wystudzenia. Gdy galaretki przestygną , do cytrynowej dodać sok, dobrze wymieszać i rozlać do szklanek, schłodzić w lodówce, następnie dolać galaretkę truskawkową, umieścić w niej oczyszczone i umyte truskawki i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem udekorować śmietaną i otarta skórką z cytryny oraz miętą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz