poniedziałek, 14 września 2015
Słodko kwaśna galaretka
Galaretka truskawkowa – 1 op
Galaretka cytrynowa – 1 op
Truskawki
Sok z cytryny – 4 łyżki
Skórka otarta z cytryny – 1 łyżka
Bita śmietana
Mięta
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 450 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Galaretkę cytrynowa rozpuść w 400 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać , pozostawić do wystudzenia. Gdy galaretki przestygną , do cytrynowej dodać sok, dobrze wymieszać i rozlać do szklanek, schłodzić w lodówce, następnie dolać galaretkę truskawkową, umieścić w niej oczyszczone i umyte truskawki i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem udekorować śmietaną i otarta skórką z cytryny oraz miętą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz