Translate

piątek, 11 września 2015

Kapuśniak po Karpacku


1,5 L wywaru z mięsa
50 dag kapusty młodej
4 ziemniaki
2 łyżki ryżu
3 łyżki fasoli
3 łyżki keczupu
3 łyżki przecieru z moreli suszonych
2/3 szklanki białego wytrawnego wina
sól
pieprz
przyprawa do zup

 Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania razem z ryżem i ugotować do miękkości. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować, połączyć z zupą, keczupem, przecierem z moreli i winem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz