wtorek, 8 września 2015
Kolorowa terrina jogurtowa
· brokuły 30 dag
· papryka czerwona 2 strąki
· por 1 szt
· kukurydza w puszce 1 szt
· jogurt naturalny 50 dag
· żelatyna 6 łyżeczek
· musztarda 1 lyżeczka
· czosnek 1 ząbek
· sól
· czarny pieprz mielony
· chili pieprz cayenne
szczypiorek
Warzywa umyj. Brokuły podziel na różyczki, paprykę pokrój w kostkę, a pora w ukośne półplasterki. W osolonym wrzątku obgotuj brokuły 2 min, odcedź, przelej zimną wodą i odcedź. Wymieszaj z odsączoną kukurydzą i papryką pokrojoną w kostkę . Musztardę wymieszaj z jogurtem, dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem i chili, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną, przełóż do formy (ja zastosowałam dużą miskę) i odstaw na 4 godz do lodówki. podawaj z ostrym sosem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jaka różnorodność warzyw, musi mieć ciekawy smak
OdpowiedzUsuń