czwartek, 24 września 2015
Deser truskawkowy 2
Śmietana kremówka – ½ litra
Truskawki – 70 dag
Cukier – 6 łyżek
Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
Listki mięty
Śmietanę kremówkę schłodzić i ubić z 2 łyżkami cukru oraz z cukrem waniliowym, odłożyć ze 2 łyżki a resztę śmietany zmiksować 5 sztukami oczyszczonych i umytych truskawek. Resztę truskawek też oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do miksera, dodać cukier i razem wszystko zmiksować. Do niskich szklaneczek umieścić najpierw śmietanę zabarwioną lekko truskawkami , na wierzch mus truskawkowy i zrobić kleks ze śmietany. Można przed podaniem jeszcze troche schłodzić. Ozdobić miętą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Taki jeszcze letni :)
OdpowiedzUsuń