wtorek, 1 września 2015
Kapuśniak Krzysztofa
· wywar mięsny 1,5 L
· kapusta kiszona 30 dag
· cebula biała
· papryka 2 strąki
· tłuszcz
· koncentrat pomidorowy 2 łyżki
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· parówki cienkie 2-3 szt
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup
Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, oprószyć mąką. Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz