poniedziałek, 7 września 2015
Przekąska warzywno- serowa
· por 50 dag
· papryka czerwona
· papryka żółta
· sok z cytryny 3 łyżki
· oliwa 4 lyżki
· cukier
· ser owczy 15 dag
· jogurt naturalny 2 łyżki
· czosnek 2 ząbki
· oliwki czarne 10 dag
Pory oczyścić, pokroić w talarki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2 minuty. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania, osączyć. Papryki pokroić w paski, Sok z cytryny wymieszać z oliwą. Przyprawić sola, pieprzem i cukrem. Zalać przygotowane warzywa, wymieszać. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem. Oprószyć pieprzem. Plasterki czosnku przysmażyć na oleju. Wyjąć. W pucharkach okładać warstwami warzywa i ser z jogurtem. Całość posypać oliwkami i czosnkiem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz