Translate

czwartek, 24 września 2015

Makaronowe zwierzątka z pomidorówką



Rosół – 1 litr
Makaron zwierzątka – 25 dag
Marchewka ugotowana– 2 szt
Koncentrat pomidorowy – 1 łyżka
Sól
Cukier

 
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć.
Rosół zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, oraz sól i cukier do smaku, zagotować razem. Dodać makaron, pozostawić na 5 minut i rozlać porcje do talerzy.


Powyższe danie jest przygotowane z makaronu

  marki „Makarony Polskie”  dla dzieci – „Zwierzątka z Zagrody”.



Nie tylko uczynią one posiłek naszych milusińskich pożywnym, ale również stanowią wyśmienitą zabawę i okazję do poznawania świata zwierząt, zwłaszcza tych naszych, polskich, które spotykamy w wiejskich zagrodach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz