CYNAMON
przyprawa ta wydłuża proces przetwarzania cukrów i powoduje ich stopniowe przyswajanie
można go stosować do smażonych jabłek i naturalnego ryżu.
POKRZYWA
Napar z niej zwiększa wydzielanie insuliny i hamuje wchłanianie cukrów z przewodu pokarmowego, a także usprawnia metabolizm.
wystarczy pić napar 1 szklankę dziennie, a wiosną i latem jadać surówki z dodatkiem młodych liści pokrzywy (wystarczy przelać je wrzątkiem na sicie, a nie będą parzyć).
KOZIERADKA
Nasiona kozieradki można znaleźć w przyprawach np curry lub w zestawie przypraw do ryb.
można także kozieradkę dodawać do pikantnych wypieków
Kozieradka zwiększa wydzielanie insuliny i spowalnia wchłanianie składników z układu pokarmowego.
MORWA BIAŁA
napar z liści morwy białej zwiększa wydzielanie insuliny i hamuje wchłanianie cukrów z przewodu pokarmowego- wystarczy pić 1 szklankę dziennie tego naparu.
ŻEŃ-SZEŃ
korzeń żeń-szenia zwiększa wydzielanie insuliny i hamuje wchłanianie cukrów z przewodu pokarmowego, zwiększa także odporność i przyspiesza metabolizm.- wystarczy 2 szklanki dziennie wypic.
WAŻNE: trzeba pić go z umiarem, gdyż zmienia tempo przetwarzania i przyswajania leków, należy zachowac ok1,5-2 godzin odstępu między lekami na naparem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz