DANIA Z DROBIU
najlepiej stosować do nich :
bazylie, oregano, majeranek lub rozmaryn
a do farszu pasuje koperek oraz pietruszka
DANIA Z CZERWONEGO MIĘSA
do wołowiny, wieprzowiny oraz gulaszu pasują:
bazylia, oregano, majeranek i mięta
tłuste pieczenie dobrze jest natrzeć rozmarynem lub tymiankiem
DANIA Z RYB I OWOCÓW MORZA
ich smak poprawią
świeży lub suszony estragon,mięta, melisa oraz estragon
DANIA Z ZIEMNIAKÓW
do zapiekanek pasuje:
oregano i rozmaryn
SAŁATKI
zioła dobiera się tu do głównego składnika
jeśli w sałatce są pomidory lub zielona sałata idealnie pasuje bazylia, oregano lub tymianek
ROŚLINY STRĄCZKOWE
ich trawienie ułatwią:
cząber, kminek, kolendra oraz majeranek
POTRAWY MĄCZNE
do pizzy, lazanii oraz spaghetti pasuje:
bazylia lub oregano
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz