1,5 L wywaru z drobiu i warzyw
5-6 ziemniaków
marchew
pietruszka
kawałek selera
cebula
tłuszcz
2buraczki
1-2 łyżki mąki
łyżka koncentratu pomidorowego
koperek
sól
sól
pieprz
ziele angielskie
sok cytrynowyZiemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, zalać wywarem, dodać ziemniaki, ugotować. Buraczki oczyścić, opłukać, ugotować lub upiec, obrać i pokrajać w kostkę. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą i koncentratem pomidorowym, chwile pogotować, dodać buraczki, zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz