poniedziałek, 19 października 2015
Naleśniki z boczkiem
Naleśniki:
· mąka pszenna 3 szkl
· mleko 1,5 szkl
· woda gazowana 1,5 szkl
· jajka 3 szt
· sól
Boczek parzony w plasterkach
Papryka konserwowa
Cebulka konserwowa
Oliwki
Ser żółty
Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy druga stronę, zmniejszamy płomień pod patelnią, układamy plasterki boczku, kawałki pokrojonej papryki, cebulki i oliwki, posypujemy serem, jak tylko ser zacznie się roztapiać, składamy na pół i podajemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz