Galaretka truskawkowa – 1 op
Galaretka pomarańczowa – 1 op
Galaretka cytrynowa – 1 op
Galaretka jagodowa – 1 op
Galaretka poziomkowa – 1 op
Bita śmietana
Biała czekolada
Każdą galaretkę w osobnej miseczce
rozpuścić w 450 ml wrzątku dobrze wymieszać i zostawić do całkowitego
ostudzenia.
Jak już galaretki przestygną to
zacząć np. od galaretki truskawkowej i rozlać ją do 4-5 szklanek i schłodzić,
ja chłodziłam w zamrażarce by szybciej to zrobić, jak już się zetnie na wierzch
wylewamy galaretkę pomarańczową i znów na parę minut do zamrażalnika, później
wlewamy galaretkę cytrynowa do szklanek
i chłodzimy i tak dolewamy galaretki do wyczerpania kolorów, Po
ostatniej galaretce można już włożyć do lodówki,
Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną oraz białą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz