Translate

wtorek, 10 maja 2016

Surówka z kalarepy




Kalarepa duża -2 szt
jabłko -2-3 szt
marchewka -3 szt
papryka zielona - 1 szt
rzodkiewka - 1/2 pęczka
sok z cytryny -3 łyżki
olej- 2 łyżki
miód płynny - 2 łyżki
sól
pieprz

Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki..
Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać. Wstawić na 30 min do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz