Mąka pszenna – 10 dag
Mąka ziemniaczana – 5
dag
Proszek do pieczenia
– 1 łyżeczka
Jajka -2 szt
Cukier -15 dag
Mleko -1/2 szkl
Banany – 6 szt
Cynamon – ½ łyżeczki
Cytryna
Olej
Wiórki kokosowe -3
łyżki
Cukier puder
Banany umyć, obrać i
rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny.
Mleko wymieszać z jajkami, mąką pszenna i ziemniaczaną, cukrem,
proszkiem do pieczenia, cynamon oraz wiórki zmiksowane kokosowe, wymieszać wszystko z
bananami na jednolita masę.
Na patelni rozgrzać
olej i smażyć małe placuszki z obu stron na rumiano.
Podawać posypane
cukrem pudrem i cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz