Ziemniaki ugotowane –
25 dag
Tuńczyk -10 dag
Jajka ugotowane na
twardo – 2 szt
Cebula czerwona – 1
szt
Pomidor – 2 szt
Ogórek konserwowy– ½
szt
Papryka żółta– ½ szt
Ocet winny – 1 łyzka
Oliwa – 1 łyżka
Pieprz kolorowy
Sól
Ogórka pokroić w
półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie
paseczki, ziemniaki i umyte pomidory pokroić w półplastry, a cebulkę drobno
posiekać.
Tuńczyka odsączyć i rozdzielić widelcem. Jajka pokroić w
półplasterki. Dodać do sałatki.
Ocet wymieszać z
oliwa , sola i pieprzem, i połączyć z sałatką w misce, delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz