Translate

niedziela, 29 maja 2016

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem






Ziemniaki ugotowane – 25 dag
Tuńczyk -10 dag
Jajka ugotowane na twardo – 2 szt
Cebula czerwona – 1 szt
Pomidor – 2 szt
Ogórek konserwowy– ½ szt
Papryka żółta– ½ szt
Ocet winny – 1 łyzka
Oliwa – 1 łyżka
Pieprz kolorowy
Sól



Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki i umyte pomidory pokroić w półplastry, a cebulkę drobno posiekać.
Tuńczyka odsączyć i  rozdzielić widelcem. Jajka pokroić w półplasterki. Dodać do sałatki.
Ocet wymieszać z oliwa , sola i pieprzem, i połączyć z sałatką w misce, delikatnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz