Translate

poniedziałek, 16 maja 2016

Babka Piegusek








Jajka – 4 szt
Cukier – 1 szkl
Mak suchy – 1 szkl
Mąka krupczatka –2 szkl
Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
Margaryna stopiona – 1 szklanka
Dodatkowo:
Cukier puder

Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
Piec w 180stC przez ok. 50 minut.
Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz