Translate

sobota, 21 maja 2016

Placuszki bananowe z nutą cynamonu






Mąka pszenna – 10 dag
Mąka ziemniaczana – 5 dag
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Jajka -2 szt
Cukier -15 dag
Mleko -1/2 szkl
Banany – 6 szt
Cynamon – ½ łyżeczki
Cytryna
Olej
Wiórki kokosowe -3 łyżki
Cukier puder

Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny.  Mleko wymieszać z jajkami, mąką pszenna i ziemniaczaną, cukrem, proszkiem do pieczenia, cynamon oraz wiórki zmiksowane kokosowe, wymieszać wszystko z bananami na jednolita masę.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki z obu stron na rumiano.
Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz