Translate

środa, 8 czerwca 2016

Zupa fasolowa z kapustą





Fasola biała – 20 dag
Kapusta biała – ½ główki
Bulion warzywny – 1 L
Ziemniaki – 30 dag
Papryka czerwona – 1 strąk
Pomidor -1 szt
Natka pietruszki
Pieprz kolorowy
Sól



Fasole przebrać, opłukać, zalać wodą zimną i moczyć przez całą noc.
Następnego dnia ugotować fasolę w tej wodzie w której się moczyła, dodać sól oraz bulion i na małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę.
Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz