Fasola biała – 20 dag
Kapusta biała – ½
główki
Bulion warzywny – 1 L
Ziemniaki – 30 dag
Papryka czerwona – 1
strąk
Pomidor -1 szt
Natka pietruszki
Pieprz kolorowy
Sól
Fasole przebrać,
opłukać, zalać wodą zimną i moczyć przez całą noc.
Następnego dnia
ugotować fasolę w tej wodzie w której się moczyła, dodać sól oraz bulion i na
małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w
kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę.
Kapustę poszatkować
cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut.
Pomidora sparzyć i
obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem,
przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz