Translate

wtorek, 28 czerwca 2016

Tiramisu truskawkowe



Jajka – 4 szt
Serek mascarpone – 20 dag
Herbata owocowa ostudzona – 1 szkl
Alkohol – 3 łyżki
Biszkopty
Cukier waniliowy
Truskawki -40 dag

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka urzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem.
Do herbaty dodać alkohol i wymieszać. Biszkopty maczać w herbacie ,a następnie układać w pucharkach na przemian z masą jajeczno serową i truskawkami. Ostatnia warstwa powinna być z masy.
Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godz.
Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć i ozdobić nimi pucharki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz