piątek, 17 czerwca 2016
Surówka selerowo - ogórkowa
seler naciowy - 1 op
ogórek zielony - 1 szt
jabłka -2 szt
cebula czerwona -1/2 szt
marchewka -2 szt
jogurt naturalny - 100 ml
cukier -2 łyżeczki
sól - szczypta
pieprz kolorowy
zioła do sałatek
oliwa - 2 łyżki
Seler opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Jabłka i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Cebule obrać i pokroić drobniutko.
Wszystko wsypać do miski, dodać oliwę, cukier, sól, pieprz i zioła do sałatek oraz jogurt i dobrze razem wymieszać, odstawić na pół godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz