niedziela, 3 kwietnia 2016
Miseczki z kremem budyniowym
mleko - 800 ml
budyń waniliowy - 1 op
budyń czekoladowy - 1 op
masło - 300 g
alkohol - 1 kieliszek
cukier - 10 łyżek
z 400 ml mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z 5 łyżkami cukru, a w szklance rozmieszać budyń waniliowy, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia, odstawić do przestygnięcia. Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym.
Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.Tak samo postąpić z kremem czekoladowym.
Gotowe schłodzone kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz