Translate

niedziela, 3 kwietnia 2016

Miseczki z kremem budyniowym



mleko - 800 ml
budyń waniliowy - 1 op
budyń czekoladowy - 1 op
masło - 300 g
alkohol  - 1 kieliszek
cukier - 10 łyżek

z 400 ml mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować  z 5 łyżkami cukru, a w szklance rozmieszać budyń waniliowy, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia, odstawić do przestygnięcia. Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym.
Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.Tak samo postąpić z kremem czekoladowym.
Gotowe schłodzone kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy ;-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz