Translate

wtorek, 19 kwietnia 2016

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną








czekolada deserowa - 100 g
czekolada mleczna - 100 g
śmietanka kremówka -250 ml
cukier puder- 3 łyżki
mleko - 4 -5 łyżek


czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek,  schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i  wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie....

  Śmietanę przełożyłam do miseczek pomocą końcówki cukierniczej  który jest dołożony do "Domowych słodkości :    http://www.kolekcjaslodkosci.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz