Papryka żółta– 1
strąk
Papryka czerwona 1
strąk
Pomidory -4 szt
Cebula czerwona -1
szt
Seler naciowy –
kawałeczek
Gruszka -2 szt
Jabłko -2 szt
Ocet winny- 2 łyżki
Oliwa -2 łyżki
Sól
Pieprz kolorowy
Pomidory umyć, i
pokroić w półplasterki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na
małe kawałki. seler oczyścić, opłukać i pokroić w półplasterki, cebule obrać i
pokroić cienko w piórka.
Jabłka i gruszki
obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Dodać do warzyw.
Zrobić sos: ocet
wymieszać z oliwą, odrobiną soli i pieprzu kolorowego, polać sałatkę i
delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz