wtorek, 19 kwietnia 2016
Miseczki z czekolady z bitą śmietaną
czekolada deserowa - 100 g
czekolada mleczna - 100 g
śmietanka kremówka -250 ml
cukier puder- 3 łyżki
mleko - 4 -5 łyżek
czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie....
Śmietanę przełożyłam do miseczek pomocą końcówki cukierniczej który jest dołożony do "Domowych słodkości : http://www.kolekcjaslodkosci.pl/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz