- jajka - 5 szt
- mąka pszenna - 2 szkl
- cukier - 1 szkl
- olej -1 szkl
- jabłka - 1 kg
- kakao - 2 łyżeczki
- soda oczyszczona - 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- polewa czekoladowa
- kokosowe wiórki
Jajka wbić do miski, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą, na przemian z olejem. Razem wszystko dobrze zmiksować.
Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do ciasta i wymieszać łyżką.
Formę wyłożyć papierem i wyłożyć na nią ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 minut w temp 180stC.
Po upieczeniu wystudzić, polać polewą czekoladową i posypać kokosem.
Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do ciasta i wymieszać łyżką.
Formę wyłożyć papierem i wyłożyć na nią ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 minut w temp 180stC.
Po upieczeniu wystudzić, polać polewą czekoladową i posypać kokosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz