Translate

sobota, 29 października 2016

Surówka marchwiowo – ogórkowa



Marchew – 50 dag
Ogórki kiszone – 25 dag
Czosnek -2 ząbki
Sok malinowy -1-2 łyżki
Oliwa -1 łyżka
Sok z cytryny – 1 łyżka
Sól
Pieprz kolorowy

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej i drobnych oczkach.
Ogórki kiszone opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Następnie polać  sokiem z cytryny, sokiem malinowym , oliwą.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą i odrobina pieprzu i wymieszać z surówka,  odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam tego typu surówki! Kcalmar ma też w swojej aplikacji fajne!

    OdpowiedzUsuń