Mąka pszenna – 2 szkl
Drożdże świeże – 5 dag
Woda ciepła -0,5
szkl
Olej – 1 łyżka
Ser żółty – 10 dag
Parówki – 25 dag
Koncentrat pomidorowy – 2 łyżki
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Z maki, drożdży, wody oraz oleju oraz szczypty soli
zagnieść ciasto- tak jak na pierogi, następnie odstawić je w ciepłe miejsce na
około 60 minut.
Gdy wyrośnie wyrobić go jeszcze raz przez kilka minut i
rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm
Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową pieczenia.
Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, następnie
rozłożyć parówki pokrojone w cienkie plasterki i posypać startym serem, na
końcu doprawić solą, pieprzem i ziołami
prowansalskimi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut.
Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz